top of page

OMGEVING

WANDELEN MET DE HOND

Op 2 km afstand van onze camping vind u één van de mooiste losloop gebieden voor honden. Hier kan de hond lekker ravotten in de " Slinge"  Het riviertje heeft een verharde doorgang en het water zal net tot aan u knieën komen wanneer u de oversteek maakt. 

http://www.jantiensreisstijl.com/budget-travel/honden-losloopgebieden-achterhoek/

Laat u inspireren door de magie van Carel Willink en Kasteel Ruurlo

Op 10 minuten fietsen vanaf onze camping vind u " Kasteel Ruurlo,"  tweede locatie van Museum MORE, is nu open voor publiek.

In het kasteel staat het leven en werk van grootmeester Carel Willink centraal.

De opstelling toont de ontwikkeling van een zoekende kunstenaar, die zich later weet te ontplooien als de nooit geëvenaarde schilder.

Naast 45 werken van Carel Willink, zijn ook vijf bijzondere creaties van modeontwerpster Fong Leng te zien.

https://www.museummore-kasteelruurlo.nl/

DOOLHOF

'Niet ver van het kasteel Ruurlo, langs de weg naar het Gelderlandse Hengelo, ligt een doolhof uit 1891 dat geheel verwaarloosd was, in de periode 1975 - 1984 weer is gerestaureerd en er nu prachtig bij ligt. Qua oppervlakte is dit de grootste doolhof van Nederland, maar omdat de ruimte tussen de hagen wel vijf meter bedraagt, kost het toch niet zo veel tijd om het midden te vinden als in andere doolhoven van gelijke oppervlakte.'

FIETSEN IN DE OMGEVING

In Ruurlo zijn veertien knooppunten geplaatst voor het nieuwe fietsroutenetwerk in de Achterhoek. Medewerkers van de VVV Ruurlo en leden van de Historische Vereniging Old Reurle hebben mede gezorgd voor de informatieteksten op de borden.

Met dit netwerk zijn vanaf eind april 2009 eindeloos veel fietsroutes te maken langs 330 zogenaamde knooppunten. Het Achterhoekse fietsroutenetwerk gaat bijna 1500 kilometer tellen en sluit aan op de netwerken van de regio´s rondom de Achterhoek.

Met het fietsroutenetwerk stelt u zelf de routes samen, afhankelijk van uw wensen. U bepaalt het startpunt, omgeving en lengte van de tocht. U rijdt van knooppunt naar knooppunt. Onderweg komt u regelmatig bordjes tegen met de richting van het volgende knooppunt.

Meer informatie vindt u op www.routenetwerk.nl

Boerderijmuseum
    "De Lebbenbrugge" 

In 1931 lukte het de meester H.W. Heuvelstichting deze bijzondere oude Saksische boerderij aan te kopen.
De boerderij, eens een jachthuis van de Heren van Borculo, was tevens herberg, tolhuis en zelfs korte tijd, tijdens de vredesonderhandelingen in Münster, een soort postkantoor.

Het museum is gelegen aan een oude Hessenweg, die destijds zo druk werd bereden dat in 1679 door de Staten van Gelderland het recht van tol heffen werd verleend. De weg werd voornamelijk bereden door Duitse kooplieden, de zogenaamde Hessen, die hun waren vanuit het Münsterland naar Zutphen transporteerden.

WANDELEN IN DE OMGEVING

Wandelroute Kampenlandschap Beekvliet - 4 km

Op landgoed Beekvliet vind je boerderijen, een schaapskooi, landerijen, houtwallen, bos, heide en akkers. Start: Museum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25, Borculo. Volg de gele route

DSC_2183 - kopie
kasteel Ruurlo
omgeving
Lebbenbrugge
agenta Ruurlo
Berkelzomp

Agenda 

Elke vrijdagmorgen

Elke vrijdagmorgen markt

Elke vrijdagmorgen is er in het centrum van Ruurlo op het kerkplein een markt. Hier kun je alles vinden wat een markt zoal te bieden heeft van groente - fruit - kaas - vlees - brood - vis tot kleding aan toe. Daarnaast zitten er op en rond het kerkplein diverse bekende winkels zoals Kruidvat - Hema en koffie gelegenheden om even uit te blazen.

Aug 17, 2021

Braderie en Folkloredag Ruurlo

Braderie Ruurlo, ouderwets gezellig.

Op woensdag augustus zal er in Ruurlo weer een fantastische braderie worden georganiseerd door de Achterhookse Folkloredansers.
Naast de braderiemarkt met zijn vele kramen is er een grote oldtimershow.

Folkloregroepen uit binnen- en buitenland zullen optreden. Bovendien is er tot 's-avonds laat gezellige muziek.
De braderiemarkt is open vanaf 14.00 uur en heeft weer oude ambachten, een grote variatie aan aantrekkelijke producten en veel lekkernijen te bieden.
Wie op de hoogte wil blijven, kan de website bezoeken of kijken op Facebook.

http://reurlsezommerdagen.nl/

augustus 2021

Reulse Zommerdagen

Gezellige dagen in het centrum van Ruurlo met Gezellige avond; Oecumenische dienst; Brandweermiddag; Fietstocht "de Boer op"; Korenavond;  Braderie met oude ambachten, oldtimers, internationale folklore, oud hollandse kinderspelen en aansluitend feestavond met muziek van de band Freeline.

Jun 03, 2021

4, 5 en 6 juni 2019

Reurpop 2021 het muziekevenement voor jong en oud

Reurpop is een driedaags festival dat plaats vindt in Ruurlo, een dorp in de Achterhoek. De oprichting had zijn oorsprong op een warme zondagmiddag in augustus 2007, toen jongerenvereniging Jong Gelre Ruurlo een ‘levend tafelvoetbal toernooi’ organiseerde.

Please reload

bottom of page